Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'art i la dona en l'obra de Llull centrarà la conferència de la professora Maribel Ripoll en La Nau

Imatge de la noticia
València, 20 de gener del 2017
La professora de la Universitat de les Illes Balears Maribel Ripoll, comissionada pel Govern balear per a la commemoració de l’Any Llull, participarà el pròxim dilluns, dia 23 de gener, a les 19 hores, en el Centre Cultural La Nau, dins de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives amb una conferència sobre ‘El paper de la dona en la transmissió de l’Art de Ramon Llull’. La conferenciant serà presentada per la secretària de l'AVL, Verònica Cantó.

La professora de la Universitat de les Illes Balears Maribel Ripoll, comissionada pel Govern balear per a la commemoració de l’Any Llull, participarà el pròxim dilluns, dia 23 de gener, a les 19 hores, en el Centre Cultural La Nau, dins de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives amb una conferència sobre ‘El paper de la dona en la transmissió de l’Art de Ramon Llull’

Com explica la professora Ripoll, “una característica important de la producció literària de Ramon Llull és el tractament que es fa de la figura femenina, un tractament que dista de la misogínia habitual del context medieval”. La conferència permetrà oferir una visió innovadora de l’autor mallorquí, perquè “tot i que Llull és hereu d’alguns tòpics de tradició aristotèlica i escolàstica, per al nostre autor la dona està plenament capacitada per aprendre l’Art i per transmetre-la a la resta d’iguals, la qual cosa resulta original i innovadora”.

Maribel Ripoll Perelló (Palma, 1977) és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears. L’any 2012 defensà la tesi «Edició crítica i estudi introductori delLlibre d’intenció de Ramon Llull», dirigida per Gabriel Ensenyat. És professora de la UIB des de 2007. Entre 2003 i 2007 va ser coordinadora tècnica de la Càtedra Ramon Llull de la UIB. És magister de la Maioricensis Schola Lullista des de 2006.

Es va iniciar en la investigació lul·liana l’any 1999, de la mà d’Anthony Bonner, amb qui elaborà el Diccionari de definicions lul·lianes. Ha publicat diversos articles i nombroses ressenyes a la revista especialitzada Studia Lulliana. És secretària del Consell editor de la col·lecció Blanquerna i és membre del consell editor del Patronat Ramon Llull, edicions que vetlen per l’establiment crític dels textos de Llull. Ha fet estades de recerca al Centre de Documentació Ramon Llull de Barcelona i al Raimundus Lullus Institut de Freiburg. El setembre de 2015 va ser nomenada, pel Govern Balear, Comissionada autonòmica per a la commemoració de l’Any Llull 2015-2016.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític, sobre els assumptes d’actualitat, tant a escala mundial com en la societat valenciana.