Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

Ramon Ferrer ix elegit president de l'AVL

Imatge de la noticia
València, 3 de febrer del 2017
Ramon Ferrer continuarà cinc anys més al capdavant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en obtindre la majoria absoluta dels vots dels acadèmics en el Ple celebrat este matí en el monestir de Sant Miquel dels Reis. L’altre candidat i fins ara vicepresident, Josep Palomero, ha rebut set volts i dos acadèmics més han votat en blanc. La resta de la Junta de Govern ha quedat formada per Joan Rafael Ramos (vicepresident), Verònica Cantó (secretària) i Immaculada Cerdà i Honorat Ros (vocals).

Ramon Ferrer, actual president en funcions, continuarà cinc anys més al capdavant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en obtindre la majoria absoluta dels vots dels acadèmics en el Ple celebrat este matí en el monestir de Sant Miquel dels Reis. L’altre candidat i fins ara vicepresident, Josep Palomero, ha rebut set volts i dos acadèmics més han votat en blanc. La resta de la Junta de Govern ha quedat formada per Joan Rafael Ramos (vicepresident), Verònica Cantó (secretària), Immaculada Cerdà i Honorat Ros (vocals).

El reelegit president de la institució normativa s’ha compromés a potenciar les relacions institucionals amb un clar objectiu de fer visible l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per augmentar la imatge “d’estabilitat, credibilitat, confiança, prestigi i transparència aconseguida amb molt d’esforç en els darrers cinc anys”. En concret, Ferrer s’ha referit a les relacions amb el Govern valencià, les universitats, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el món educatiu, el sector editorial i amb aquells col·lectius i entitats favorables a la promoció del valencià.

Igualment, Ramon Ferrer també s’ha mostrat partidari de bastir ponts de diàleg en la consolidació de les relacions amb l’Institut d’Estudis Catalans i amb altres entitats culturals de l’àmbit lingüístic, “una entesa que permeta una normativa respectuosa amb la diversitat, el que reforçarà el paper de l’AVL com a referent valencià i consolidarà el seu prestigi”. Ferrer s’ha referit també als “meritoris passos” donats en la relació amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i ha dit que “cal continuar treballant perquè es puguen sentir representants dins del marc establit per l’Acadèmia”.

Finalment, el president de l’AVL ha expressat la necessitat d’optimitzar millor els recursos de la institució, elaborar un pla d’actuació amb unes previsions realistes, avançar en la consolidació dels treballs acadèmics i potenciar la tasca de divulgació de les activitats promogudes per l’Acadèmia. Ferrer també ha defensat la incorporació de persones de prestigi en la institució i corregir la diferència entre el nombre d’hòmens i dones, amb una aposta decidida per assolir la igualtat.