Notes de premsa Notes de premsa

Els nous acadèmics han assisit hui al seu primer Ple de la institució normativa

València, 15 de juliol del 2016

Els nous acadèmics s’han incorporat hui al Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Amb la presència del set nous membres, la institució torna a la seua composició inicial de 21 acadèmics. Abans d’iniciar-se la sessió s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atemptat terrorista ocorregut anit a la ciutat francesa de Niça.

+INFO

Ximo Puig reclama un fort impuls del valencià en la presa de possessió dels nous membres de l'AVL

València, 5 de juliol del 2016

L’augment de l’ús social del valencià en tots els àmbits i que la llengua no siga mai més un motiu de manipulació per a sembrar la discòrdia entre els valencians han sigut els dos desitjos que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat hui en la presa de possessió dels nous membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha tingut lloc en el Saló de Corts del Palau de la Generalitat, amb la qual s’ha tancat el procés intern de renovació de la institució.

+INFO

Rafael Alemany i Pérez Saldanya s'han acomiadat hui de l'AVL

València, 1 de juliol del 2016

Els acadèmics Rafael Alemany i Manuel Pérez Saldanya han assistit hui a l’última sessió plenària com a membres de la institució normativa abans que la setmana que ve, concretament el dimarts, s’incorporen els nous components de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

+INFO

La Universitat de València i l'AVL inicien hui l'Any Isabel de Villena

València, 8 de juny del 2016

La Universitat de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua inauguren esta vesprada, en la sala Duc de Calàbria del Centre Cultural La Nau, l’exposició general dedicada a sor Isabel de Villena, Escriptora de l’Any 2016, amb el suggestiu títol ‘Isabel de Villena (1430-1490), la primera escriptora en valencià’.

+INFO

La Junta de Govern celebra una reunió amb els nous acadèmics de l'AVL

València, 6 de juny del 2016

La Junta de Govern de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha mantingut hui la primera reunió amb els acadèmics electes per a informar-los del funcionament de la institució, la composició dels òrgans de gestió, la distribució de seccions i comissions, i els treballs desplegats pels acadèmics.

+INFO

L'AVL avança l'aprovació de la declaració amb la RACV sense cap vot en contra

València, 27 de maig del 2016

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat hui la “seua voluntat” de propiciar les iniciatives i els mecanismes que possibiliten la cooperació efectiva amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, “des del respecte a l’ordenament jurídic valencià i als àmbits competencials propis”, conscients de la necessitat d’anar superant conflictes que en res han beneficiat l’ús social del valencià, segons la declaració conjunta presentada per Ramon Ferrer, president de l’AVL.

+INFO

L'AVL i el TERMCAT firmen un conveni per a col·laborar en el desenvolupament de la terminologia

València, 5 de maig del 2016

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i el Centre Terminològic de Catalunya (TERMCAT) han firmat hui a València un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’estretir la relació entre els dos organismes per a col·laborar en el desenvolupament de la terminologia en els diversos àmbits del coneixement.

+INFO

L'AVL participa en l'elaboració del nou mapa comarcal de la Comunitat Valenciana

València, 3 de maig del 2016

Ramon Ferrer ha participat este matí en la presentació del nou mapa comarcal de la Comunitat Valenciana (escala 1:300.000), editat per les Corts Valencianes, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

+INFO

La Gramàtica valenciana bàsica, una obra divulgadora i didàctica per a tots els valencians

València, 21 d’abril del 2016

La Gramàtica valenciana bàsica (GVB) aspira a ser un recurs útil per a tots els valencians amb voluntat de fer un ús habitual i correcte de la llengua en les relacions públiques i privades; per això, “esta obra normativa vol ser la gramàtica de tots i per a tots els valencians”, ha afirmat el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, en l’acte de presentació, que s’ha celebrat este matí en el monestir de Sant Miquel dels Reis.

+INFO

L'AVL presenta demà la 'Gramàtica valenciana bàsica' per a aproximar la norma a l'usuari de la llegua

València, 21 d'abril del 2016

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presentarà demà, divendres, l’edició de laGramàtica valenciana bàsica (GVB), una obra que pretén aproximar la normativa als usuaris no especialitzats, amb una estructura d’apartats més senzilla i exempta d’una terminologia lingüística excessivament tècnica. Com ha explicat el president de la institució, Ramon Ferrer, vol ser una gramàtica més accessible a l’usuari de la llengua.

+INFO

La X Jornada d'Onomàstica de l'AVL que demà comença a Gandia es centrarà en la toponímia de la Safor

València, 14 d'abril del 2016

La Casa de la Cultura de Gandia serà la seu de la X Jornada d’Onomàstica, enguany dedicada fonamentalment a la toponímia i l’antroponímia de la comarca de la Safor, que inauguraran demà, divendres, a les 19 hores, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i en la qual s’han inscrit prop de noranta persones.

+INFO

Abelard Saragossà, nou acadèmic de l'AVL

València, 8 d'abril del 2016

El filòleg i professor de la Universitat de València Abelard Saragossà ha sigut elegit hui membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. La resta de candidats que optaven a l’elecció era la periodista Amàlia Garrigós i el director de la Casa Joan Fuster, Francesc Pérez Moragón.

+INFO

L'AVL presenta demà l'antologia poètica de Teodor Llorente escrita per Artur Ahuir

València, 5 d'abril

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presentarà demà, dimecres, en el Museu de la Ciutat, a València, el llibre Teodor Llorente (1836-1911). Antologia poètica, a cura de l’acadèmic Artur Ahui, una obra que, en paraules de l’autor, pretén “acostar el patriarca de la Renaixença valenciana a tots aquells que desconeguen la seua obra i fer-ho d’una manera distinta i original”.

+INFO

L'AVL convocarà un nou Ple el dia 8 d'abril per a completar la renovació d'un terç dels membres de la institució

València, 23 de març del 2016

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua convocarà una nova sessió plenària el dia 8 d’abril per a cobrir la plaça vacant i completar la renovació d’un terç dels acadèmics, al no obtindre ningú dels quatre candidats la majoria absoluta (onze vots).

+INFO

Joan Francesc Mira, Carme Miquel i Rafael Ramos, entre els nous acadèmics de l'AVL

València, 11 de març del 2016

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha cobert sis de les set vacants per a renovar un terç de la institució, tal com preveia la Llei de Creació en complir-se els primers quinze anys de vida de l’ens normatiu, amb els quals finalitza la tutela de les Corts Valencianes per a elegir els seus membres.

+INFO

L'AVL proclama les candidatures per a renovar un terç dels membres de la institució normativa

València, 2 de març

La Junta de Govern de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha proclamat hui les deu candidatures presentades, en temps i forma, per a la renovació d’un terç del seus membres, una vegada feta la comprovació dels requisits i dels avals necessaris de cadascun dels futurs acadèmics, com preveu la mateixa institució normativa.

+INFO

L'AVL aprova un conveni per a integrar-se en el Museu de la Paraula de la Diputació de València

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat hui el contingut d’un conveni de col·laboració amb la Diputació de Valencià per a participar conjuntament en el projecte d’investigació ‘Museu de la Paraula’, integrat en el Museu Valencià d’Etnologia, que té per objecte la recol·lecció, conservació, estudi i difusió de la memòria oral dels valencians, testimonis del trànsit de la societat tradicional i rural a l’urbana i industrial.

+INFO

L'AVL té veu per primera vegada en les Corts Valencianes per a explicar la seua gestió

València, 23 de febrer del 2016

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha defés la legitimitat de la institució en les tres funcions competencials atorgades per la mateixa Llei de Creació ―normativa, consultiva i foment del valencià― en la compareixença que hui ha tingut lloc davant de la Comissió de Governació i Administració Local de les Corts Valencianes, a petició del Grup del Partit Popular, amb motiu de la declaració de l’òrgan acadèmic arran de les eleccions locals i autonòmiques del 24 de maig del 2015.

+INFO

L'AVL celebra una jornada sobre jocs i esports tradicionals valencians

València, 19 de febrer del 2016

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha reunit hui més de 200 persones per a debatre sobre llengua i cultura popular en l’àmbit de l’esport i dels jocs tradicionals valencians, dins d’una jornada que ha inaugurat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, que ha tingut lloc en el Centre Municipal de Joventut Algirós.

+INFO

Vicent Marzà visita l'AVL i dóna suport al treball de l'ens normatiu

València, 5 de febrer del 2016

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, ha visitat hui per primera vegada la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a assistir a la sessió plenària de l’ens normatiu, on el president Ramon Ferrer ha manifestat la seua voluntat de diàleg i de col·laboració amb l’actual Govern a favor del valencià, sempre des de la independència. Per la seua part, el conseller ha valorat positivament la tasca acadèmica.

 

+INFO

S'estan mostrant 81 - 100 de 127 resultats.