CASTELLANO | ENGLISH

L’AVL avança l’aprovació de la declaració amb la RACV sense cap vot en contra

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat hui la “seua voluntat” de propiciar les iniciatives i els mecanismes que possibiliten la cooperació efectiva amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, “des del respecte a l’ordenament jurídic valencià i als àmbits competencials propis”, conscients de la necessitat d’anar superant conflictes que en res han beneficiat l’ús social del valencià, segons la declaració conjunta presentada per Ramon Ferrer, president de l’AVL.

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat hui la “seua voluntat” de propiciar les iniciatives i els mecanismes que possibiliten la cooperació efectiva amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, “des del respecte a l’ordenament jurídic valencià i als àmbits competencials propis”, conscients de la necessitat d’anar superant conflictes que en res han beneficiat l’ús social del valencià, segons la declaració presentada per Ramon Ferrer, president de l’AVL.

Els membres de l’AVL han considerat convenient introduir este punt en l’orde del dia de la sessió plenària d’este matí i evitar així la convocatòria d’un nou ple de caràcter extraordinari el pròxim dilluns, a fi d’evitar desplaçaments dels acadèmics i generar despeses innecessàries. La votació a la declaració conjunta entre l’AVL i la RACV ha rebut dotze vots a favor i tres abstencions.

Com diu la declaració, la llengua valenciana constituïx un centre d’interés comú de l’AVL i de la RACV, amb “independència de les característiques i la finalitat pròpies de cadascuna d’elles”. El text també fa referència als condicionaments històrics, socials i polítics que, fins ara, han impedit establir una relació normal i productiva entre les dos entitats.

Ramon Ferrer, per la seua part, ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la votació i per l’esperit de fer de la nostra llengua “un instrument de cohesió social del poble valencià”, un desig que pot obrir una nova etapa amb l’entitat valencianista, un objectiu que ja va anunciar en 2011 amb motiu de la seua presa de possessió com a president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.