Versió Accesible Versió Accesible


L’accessibilitat en un portal web consistix a garantir l’accés a la informació i als servicis que oferixen les seues pàgines sense cap limitació ni restricció per raons de discapacitat de qualsevol tipus o condicionants tècnics, i ha de tindre en compte que moltes persones que accedixen a la informació inclosa en les nostres pàgines web ho fan des de diferents dispositius i entorns.

Per a ajudar i facilitar l’accés a la informació, les pàgines web han de complir una sèrie de pautes i recomanacions indicades pel grup de treball WAI (Web Accesibility Initiative), que forma part del consorci de W3C (World Wide Web Consortium). 

Estes pautes conformen un estàndard de fet en matèria d’accessibilitat a les pàgines web, que varien des del nivell 1 (A), passant pel nivell 2 (AA), fins al nivel 3 (AAA).   

Este portal Web ha sigut creat per a satisfer tots els punts de verificació de prioritat 1 i 2, i en l’actualitat ha assolit el nivell AA en un gran percentatge de pàgines. 

La pàgina d’inici del portal www.avl.gva.es ha superat amb èxit els tests d’accessibilitat següents:

    Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI       TAW

Només el contingut d’algunes seccions específiques, per la matèria del seu contingut, compta amb problemes lleus per a superar el nivell 2. En l’actualitat s’està treballant en l’adaptació de totes les seccions.