Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL i l'Institut Llull fomenten la nostra llengua i cultura en un curs d'estiu a València

9 de juliol del 2018

 

Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha inaugurat hui la quarta ‘Estada lingüística d’estiu’ orientada a la difusió de la llengua i cultura valenciana, que se celebra en el Col·legi Major Rector Peset, a València, organitzada per l’AVL i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Universitat de València.

 

El curs compta amb trenta alumnes, deu més que l’any passat, i la duració serà de dos setmanes, com a resultat de l’interés que la convocatòria de l‘’Estada lingüística d’estiu’ té entre els estudiants dels lectorats de valencià finançats per la Generalitat a les universitats d’Amiens, Cambridge, Torí, Guadalajara, Granada i l’Autònoma de Madrid.

Igualment, l’Institut Ramon Llull, que des de fa dos anys participa en este projecte iniciat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, aporta vint estudiants dels seus lectorats en les universitats de Belgrad, Bolonya, Brno,Bucarest, Budapest, Lisboa, Mèxic, Moscou, Munic, Praga, Roma, Sao Paulo i Venècia.

En l’acte d’inauguració, Verònica Cantó ha destacat la voluntat del curs de visibilitzar “la realitat valenciana des de totes les perspectives possibles: la lingüística, la històrica, l’artística, la cultural, la social, la comunicativa i, fins i tot, la gastronòmica, la paisatgística, la urbana i la nocturna”.

El programa inclou trenta-huit hores de classe de llengua i cultura impartides pels professors Pau Sanchis, director del curs, i Aina Sendra, professora de la Universitat de Torí. Igualment, hi participaran els acadèmics Artur Ahuir i Emili Casanova, així com l’escriptora Anna Moner, el contacontes Carles Cano, el lingüista Adrià Castell i el músic Òscar Briz.

A més, els estudiants realitzaran una sèrie d’activitats complementàries com ara visites guiades per la ciutat de València, excursions a l’Albufera i a Sagunt, una ruta per Alboraia, l’assistència a algun espectacle, un recorregut per el monestir de Sant Miquel dels Reis i una visita a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on seran rebuts pel president Ramon Ferrer.