Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL presenta a Cocentaina el còmic de 'La Fira de Tots Sants'

Cocentaina, 30 d'octubre del 2018

 

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, han presentat esta vesprada el còmic ‘La Fira de Tots Sants de Cocentaina’, editat per la institució normativa, en el qual diferents personatges, amb il·lustracions del dibuixant Jesús Huget i amb textos de Pablo León, relaten els sis segles d’història d’esta fira, privilegi concedit pel rei Pere IV l’any 1346.

 

El president de l’AVL ha valorat la importància de la Fira de Cocentaina per la transcendència que ha tingut per a la població al llarg del temps i per ser símbol de la transformació econòmica i social del poble. “Sense la Fira de Tots Sants, Cocentaina no seria el mateix. Hui, amb este còmic, el que volem posar en valor és la tradició, la cultura i la llengua pròpia dels valencians, a través d’una senzilla publicació”.

Amb el còmic dedicat a ‘La Fira de Tots Sants de Cocentaina’, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amplia el nombre de publicacions en este format dedicades a ressaltar les principals festes i tradicions valencianes, com ara El Misteri d’Elx, El sexenni de Morella, Les festes en honor de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí o Els angelets d’Ontinyent. El pròxim còmic estarà dedicat a ‘Els pelegrins de les Useres’.