Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta “La llengua de sant Vicent Ferrer” de l’acadèmic Jordi Colomina

Imatge de la noticia
València, 22 de juny de 2022
El vicepresident de la institució, Joan Rafael Ramos, serà l’encarregat de la presentació dels dos volums que formen part d’una obra que és el resultat d’anys de treball i investigació de l’acadèmic Jordi Colomina
El pròxim dimarts 28 de juny a les set de la vesprada, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua presentarà en el Museu de la Ciutat de València el llibre La llengua de sant Vicent Ferrer. El vicepresident de la institució, Joan Rafael Ramos, serà l’encarregat de la presentació dels dos volums que formen part d’una obra que és el resultat d’anys de treball i investigació de l’acadèmic Jordi Colomina. “He dedicat molts anys a este llibre, ja que vaig començar a llegir i estudiar els sermons de sant Vicent Ferrer molt jove”, explica l’acadèmic. 
Pel que fa al contingut de l’obra, el primer volum és una descripció exhaustiva de la morfologia i la sintaxi dels tres-cents sermons vicentins valencians conservats, completada amb una introducció al lèxic (amb una setantena de vocabularis temàtics) i un recull d’onomàstica vicentina. En els 9.745 articles del segon volum es definix, s’exemplifica i es comenta tot el lèxic dels sermons, amb atenció especial a l’abundosa fraseologia vicentina. En total, més de dos mil pàgines dedicades a la llengua de qui va ser declarat per l’Acadèmia Escriptor de l’Any 2019, coincidint amb el sis-cents aniversari de la mort del sant, una celebració que tingué com a motius conductors els lemes “Sant Vicent Ferrer, valencià universal” i “Projecció europea d’un sant valencià”.
La presentació es completarà amb una visita guiada a la casa natal de sant Vicent Ferrer (carrer de la Mar, 51).