Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

Vinaròs i Morella reben desenes d’estudiants per a formar-se com a futurs docents de valencià en l’exterior

Imatge de la noticia
València, 20 d'octubre de 2022
El curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger rep estudiants de Filologia, Traducció i Llengües de les universitats de la Xarxa Vives

Els municipis de Vinaròs i Morella acolliran este cap de setmana la tretzena edició del  Curs d’Introducció a la Didàctica de la Llengua com a Idioma Estranger que organitzen conjuntament la Xarxa Vives d’Universitats, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull i que està adreçat a futurs docents de valencià en universitats estrangeres. Així, es donaran cita desenes d’estudiants provinents de 10 universitats valencianes i catalanes amb l’objectiu de formar-se com a futurs professors i professores, preparats per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura en l’aula. Actualment, 150 universitats d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud impartixen docència de valencià, universitats que formen part de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior, XarxaLlull. Per això, la trobada busca potenciar la llengua pròpia en la docència com a llengua de futur i de projecció a Europa i el món.

En l’edició d’enguany, que tindrà lloc des del divendres 21 fins al diumenge 23 d’octubre, els participants rebran formació sobre l’elaboració i execució d’estratègies didàctiques per a la docència de valencià com a segona llengua. En la benvinguda del curs, que tindrà lloc a les 12:15 h del divendres 21 en l’auditori del Vinalab de Vinaròs, participaran Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, i Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Posteriorment, el mateix espai acollirà la ponència de Joan Borja (Universitat d’Alacant) al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per a cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona Montserrat Vilà i Marilisa Birello impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

En la segona jornada del dissabte 22 d’octubre, el curs es traslladarà a Morella, on docents com Isabel Crespí (Universitat Queen Mary de Londres), Anna Guaita (Universitat Humbold de Berlín) i David Ginebra (Universitat Hebrea de Jerusalem) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:45 h, en la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella tindrà lloc l’acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de Rhamsès Ripollès, alcalde de Morella; Verònica Cantó, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats. 
Per a acabar la trobada, el diumenge 23 d’octubre tindrà lloc una visita guiada per la vila de Morella per al gaudi dels assistents.